Hebben veganisten meer sex dan vleeseters? Feit of fabel?

De dating-app IllicitEncounters deed een enquête over het hebben van sex bij veganisten en vleeseters. Ze stelden 500 veganisten en 500 vleeseters verschillende vragen waaruit blijkt dat veganisten twee keer zoveel sex hebben dan vleeseters.

Sex it up
Zo zou 57 procent van de veganisten aangegeven hebben vier keer seks te hebben per week. De helft van de mensen die vlees eten gaven mee dat ze twee keer per week seks hebben.

Geweldig sexleven
Maar liefst 92 procent van de veganistische ondervraagden omschreven hun liefdesleven als ‘geweldig’, bij vleeseters ging dat om 79 procent. Meer dan de helft van de veganisten (58 procent) wist ook te zeggen dat ze ‘altijd’ de energie hadden voor een partijtje seks, bij vleeseters schommelt dat percentage rond de 35 procent.

Meester in verleiden 
Een woordvoerder van Illicit Encounters legt de verklaring van de cijfers bij de verleidingscapaciteiten van veganisten. “Veganisten zijn meesters in het verleiden. Onze statistieken liegen er niet om: veganisten eten doorgaans een pak meer voedsel die afrodisiac bevatten, zoals anijs en ginseng."

PETA
Onderzoek van PETA, een liefdadigheidsinstelling voor dieren, claimt ook dat groenten en fruit de sleutel zijn tot mannelijkheid. Je seksleven wordt al snel pikanter door over te stappen op een veganistisch dieet.

Het goede doel stelt dat cholesterol in vlees, eieren en zuivelproducten belangrijke slagaders verstopt, waardoor het de doorstroming van bloed vertraagt, onder andere naar organen die van vitaal belang zijn in de slaapkamer.

“Als het aankomt op seks hebben veganisten het uithoudingsvermogen om het feestje de hele nacht te laten duren”, aldus Mimi Bekhechi, adjunct-directeur van de Britse PETA.



Laat een reactie achter