'Onzeker over mijn lichaam!' - Sekspert Annemijn geeft tips!

Mijn naam is Annemijn, ik ben Psycholoog en Sekspert. Mogelijk kennen jullie mij al van de Q&A op de social media van Bedplezier. Vanuit hier en vanuit mijn praktijkervaring merk ik dat er nog veel vragen zijn en onduidelijkheden zijn op het gebied van seksualiteit. Ik gun iedereen meer zelfvertrouwen en duidelijkheid op dit vlak. Daarom start ik met schrijven over jullie vragen en onzekerheden. Willen jullie mij inspiratie geven? Stuur een berichtje naar Bedplezier of laat hieronder een reactie achter en misschien beantwoord ik wel jouw vraag in mijn volgende artikel!

“Ik voel me onzeker over mijn figuur in de slaapkamer”

Dit is veel voorkomende factor die iemand kan tegenhouden om te genieten van seks. Onzekerheid kan ook veroorzaken dat aanrakingen en seksuele handelingen worden vermeden. Ook is onzekerheid moeilijk los te laten, zeker in een situatie zoals in de slaapkamer waarbij je je heel kwetsbaar opstelt.

Soms zijn onzekerheden die wij hebben juist dingen die anderen mooi en uniek vinden. Denk maar aan hoe je naar een ander kijkt ten opzichte van hoe je naar jezelf in de spiegel kijkt. Het kan zijn dat je bij anderen vooral ziet wat je mooi aan ze vindt, terwijl je het omgekeerde ziet bij jezelf. Vergelijken is dan niet helemaal eerlijk.

Wat kan je doen?
Probeer op een positievere manier naar jezelf te kijken. Dit is moeilijk en kost wat oefenen, maar het is niet onmogelijk. Bedenk ook: elk stapje in de goede richting is er een! Gun het jezelf om op een rustig moment, bijvoorbeeld na een uitgebreide warme douche, eens voor de spiegel te gaan staan. Neem de tijd om jezelf eens rustig te bekijken. Waarschijnlijk vallen je onzekerheden je eerst op, dat is best logisch want die houden je bezig. Bekijk alles eens rustig voor een aantal minuten. Is het werkelijk zo erg als je denkt? Probeer daarna eens te kijken naar wat je mooi vindt aan jezelf. Geef dat ook een paar minuten aandacht. Bedenk wat voor complimenten je jezelf kan geven. Noem er minstens drie, hoe meer hoe beter! Wees ook niet bang jezelf een te voelen en aan te raken, wordt bekender met je eigen mooie lichaam. Oefen dit een paar keer, of elke keer als je rustig tijd hebt na het douchen. Hoe vaker, hoe beter 

Ook niet onbelangrijk: je constant afvragen of je partner dat ene vetkwabje lelijk vindt kost veel energie en het is ook nog eens helemaal niet leuk. Dit terwijl je helemaal niet weet of je partner dat vetkwabje ooit lelijk heeft gevonden. Praat daarom over je onzekerheden met je partner. Misschien vindt hij of zij juist die onzekerheden mooi aan jou. Of hij of zij noemt andere hele mooie en aantrekkelijke dingen van jou. Misschien was dat vetkwabje hem of haar nog nooit opgevallen en interesseert het hem of haar ook niets. Praten over je onzekerheden kan erg opluchten en ook nog eens een boost geven voor je zelfvertrouwen! Ik weet zeker dat je partner je prachtig vindt en je verdient het ook dit te weten!

Merk je een onzekere gedachte op in de slaapkamer? Focus op de dingen die mooi zijn aan jou en op wat je fijn en opwindend vindt. Oefen positieve gedachten over jezelf voor de spiegel en praat met je partner.

Ik hoop dat dit je meer (bed)plezier brengt!

Liefs van de Sekspert!

2 reacties

nuMTDHKQymq

nuMTDHKQymq

nRTofyJYiNMBqDz

ishnHAoMzLqa

ishnHAoMzLqa

CujAOPWkFsVwa

Laat een reactie achter